Nieuws

#feelgoodworkbetter

Back-App – de ideale bureaustoel voor uw zit-sta werkplek

Bedrijven en overheden overwegen steeds vaker de aankoop van zit-sta werkplekken. Terecht, want de afwisseling tussen zittend en staand werken brengt ons in beweging. Het is bewezen dat beweging ervoor zorgt dat de wervelkolom veerkrachtig blijft en dat dit rugletsels voorkomt.

Wat echter vaak vergeten wordt is dat langdurig stilstaan even belastend is voor de rug dan langdurig stilzitten. Daar hebben ze in Zweden iets op gevonden. Met de Back-App bureaustoel zit je middelhoog en combineer je de voordelen van bewegend zitten en staan.

De zadelzitting zorgt voor een grotere openingshoek tussen de buik en de bovenbenen met betere bloedsomloop en zuurstoftransport tot gevolg. De stoel nodigt hierdoor uit om hoger te gaan zitten – werkblad hoogte variërend volgens lichaamslengte tussen 80 en 115cm. De voeten rusten op de voetenring en door het gradueel uitdraaien van de bol onderaan de stoel creëer je beweging tijdens het zitten.

De onderrug wordt goed gesteund door de bekkenkraag en maakt een rugleuning overbodig. Beschouw het gerust als een workout achter het bureau.

Download hier de brochure.

Comments are closed.
Ga terug